7. a 8. den | Dovolená Bílé Karpaty 2018

7. DEN:

   A byl tu předposlední den naší dovolené a na programu byl skanzen ve Strážnici a návštěva naší příbuzné  v Lipově. 
   Do Strážnice přijeli kolem 11-12 hodiny a po projití náměstí, jsme se postupně dostali až ke skanzenu, ve kterém jsme ještě před vstupem zašli do místního krámku. V krámku jsme se docela zdrželi, jelikož paní prodavačka byla tak upovídaná o všem jejím zboží. Takže jsme si tam prostě museli něco koupit. No a pak jsme se konečně vrhli na samotnou prohlídku skanzenu. Vydali jsme se po vlastní ose a s průvodcem jsme nešli.. 

svatební dort
 Ve skanzenu jsme se dozvěděli spousty věcí (třeba to, že když
rodiče věnovali svým dětem statek - dožívali v něm tak, že spali na lavici a jejich děti už v posteli, či na peci), prošli jsme si oblastmi moravských Kopanic, luhačovického Zálesí, Horňácka atd.. :) Zkrátka jsme si to tam pěkně užili a sluníčko nás pěkně usmažilo. :D


 
 
Cestou zpět jsme šli kolem synagogy, kde jsme nakonec skončili na prohlídce a určitě doporučuji i vám, abyste se tam šli podívat. Jsou zde totiž krásné výstavy a celkově historie této synagogy je velice zajímavá. 
    Po vydatném obědě jsme se odebrali k naší příbuzné, která vlastní vinohrad a tedy i firmu "Víno z Horňácka", po takovém tom klábosení jsme se dostali i k ochutnávce jejich vín, které byly velice výborné. :) 
    Z Lipové jsme dojeli na chatu až kolem 20 hodiny a my s taťkou si šli ještě naposledy zahrát tenis, který se mi hrál snad nejlépe za celou dobu ( 3. hra.. :D). 
 




8. DEN:

 
tak a to jsme my ;)
kostel Napajedla
No a byl tu poslední den sobotní a po náročném úklidu, jsme se kolem 11 hodiny odebrali na cestu domů. Samozřejmě, že jsme nemohli zůstat hlady a proto jsme se zastavili na oběd v Napajedlech na náměstí, takže jsme mohli vidět i 2 místní svatby, které vycházeli z radnice. :D 
   Po obědě jsem si původně myslela, že bychom se mohli podívat na místní hřbitov (podívat se po hrobech našich příbuzných), který se ovšem nenacházel hned vedle kostela, jak mi mapa ukazovala, ale až někde na kraji města. Tudíž jsme to vzdali, ale já se alespoň podívala do místního kostela a  statečně vyšlapala všechny schody, no výsledek vidíte tady na fotce..
já na schodech :D
  A aby toho nebylo málo, dokonce jsem pod kostelem našla i tíhový bod, což mě strašně moc překvapilo a nikdo nechápal mou nemoc z povolání. :D
tíhový bod
   Po tom všem jsme se už ale opravdu vydali domů.. Samozřejmě, že jsme vysadili ještě tetu na vlak v Hranicích a pak začalo takové to vybalování věcí a praní.. Ale to už nejsou věci na psaní.. 





Jsem moc ráda, jestli jste nás sledovali po celou dovolenou a četli takový náš dovolenkový deník. 
Díky moc! :)
Alžbín


Komentáře

Oblíbené příspěvky