DOVOLENÁ 2017 | Den 7. - zámek Svojšín a klášter Kladruby


zámek Svojšín
To nám to dovolená ale uběhla.. Už poslední den a dnes se zrovna viróza přenesla na mě..


Po té, co jsme se vzbudili, vyrazili jsme do Svojšína, který jsme včera navštívili na kolech, a nakonec jsme zde šli i na prohlídku místního zámku. :) Musím říct, klobouk dolů před tím, jakou si s ním dávají práci, protože i když se teprve zámek rekonstruuje, tak už za sebou mají velkou spoustu práce. :)

průchod z kostela do zámku Svojšín


klášter Kladruby


kostelní klášter
klášterní budovy
Nicméně po prohlídce už nám hladovělo a tak jsme se přesunuli trošku dál a to do Kladrub. Pozor, nejsou to Kladruby, kde jsou ti vzácní koníčci, naopak Kladruby, kde je taky další klášter. :) Pozn. začínám mít pocit, že tady na Plzeňsku jich je nějak moc. :D No a než jsme dojeli do kláštera, ještě před ním jsme se jeli najíst do místní restaurace, kde mě aspoň nakopl vývar k tomu, aby mi bylo o něco lépe. :) Po obědě jsme dojeli do kláštera a zjistili, že prohlídka začíná až v celou hodinu a že se nám asi moc nechce čekat, tudíž jsme si prošli klášter sami bez průvodce. 

selfíčko u kostela
ty slavné vůně :D
Šlo vidět, že zrekonstruovat tak velký klášter je pracné, protože spousty budov byly zchátralé, ale místní kostel byl unikát, škoda, že byl zavřený.. Z venku vypadal nádherně. :)

Když jsme odcházeli od kostela, tak jsme prošli ještě kolem nějaké místnosti z vůněmi, tak jsme si teda šli čichnout k pár vůním, ale řeknu Vám, některé vůně byly fakt silné.. :D No a pak nezbývalo, než si pobrat nějaké prospekty, koupit turistickou známku, jít na kešku a vyrazit domů.. Protože co v takovém deštivém počasí dělat.. :)

Když jsme se vraceli směrem na chalupu, nakoupili jsme si ještě ve Stříbře a  jeli se kouknout na místní bowling, jenže i zde se otvíralo nějak později a tak už jsme se vydali na chalupu, kde jsme se pak všichni v klidu dívali na MS v ATLETICE. :)


Více foto: ZDE

Komentáře

Oblíbené příspěvky