SCOTTLAND 2017 (1. DAY)

Zdravím po dlouhé době všechny :),
jistě jste se možná z některých mích internetových zdrojů dočetli během začátku května o tom, že jsem byla ve Skotsku. Ano, přátelé, bylo tomu tak. :) A jelikož se mě všichni ptáte, jaké to tam bylo a kde jsme všude byli, ráda Vám vše povykládám. :) Ovšem články rozkouskuji po jednotlivých dnech, protože program byl opravdu nabitý.

Proč zrovna Skotsko?
Jelikož náš sbor ČCE v Odrách má přímo v Edinburghu partnerský sbor a vzájemně se tyto naše dva sbory navštěvují, tak letos přišla řada na 8 z nás. :) Bylo řečeno, že budeme ubytováni v rodinách po dvou nebo po osobě (tak abychom se dorozuměli) a návštěva bude probíhat od 3.- 8. 5. 2017.
No a tak začali velikánské přípravy právě na tuto cestu ( a to jak v podobě darů, tak i různých proslovů..). :)

A teď již k samotné cestě. :)
Selfíčková:)
Ve středu 3. května jsme vyrazili ráno do Hranic n. M. na vlak, kterým jsme se dopravili do Prahy a pak následně z hl. nádraží na pražské letiště.

Když jsme se dopravili na letiště, skoro většina lidí nevěděla, co je čeká, protože nikdy neabsolvovali cestu letadlem (samozřejmě, že já se řadím k těm co nikdy neletěli :D) a jelikož jsme měli ještě chvíli čas, v klidu jsme snědli vše, co by nám při kontrole vyhodili a s klidem si prošli letiště. Za chvíli nastal čas, kdy už jsme všichni museli projít kontrolou a pak už jsme se dostali přímo do našeho gatu, kde jsme již čekali na samotné letadlo.

Ženské osazenstvo na letišti v Praze
Po nastoupení jsme měli všichni radost, že už sedíme v letadle, ale taky, abych pravdu řekla, jsme se malinkato báli, že se něco stane. A za pár minutek už jsme se rozjížděli po ranveji a tak nastal čas pro to, udělat si pohodlí a nechat se zatlačit do sedadla, jak nám bylo poraděno mou spolubydlící. :) No a co si budeme povídat, na to, jak jsem se toho všeho bála to bylo úžasné. Hned jsem vytasila foťák a začala fotit.
Jelikož jsme letěli s přestupem přes Frankfurt, tak asi za takovou hodinku už jsme byli v Německu a nastal další stres, protože jsme zde měli málo času na přestup. Po vystoupení z letadla ovšem na nás čekala paní s napsanou cedulí "Edinburgh" a tak tedy jen nás 8 nasedlo do velkého autobusu, který byl vyslán jen speciálně pro nás, a odjeli jsme přímo k našemu gatu, což bylo opravdu ohromující - nejprve se mi tomu všemu nechtělo ani věřit, jak to všechno klape.. :)

Jedna z těch letadlových fotek..
Kolem půl 4 jsme už zase letěli do nebes a tentokrát to byl ještě lepší zážitek - letadlo letělo opravdu v nebi a my sice až tak neviděli, to co je pod námi, ale viděli jen bílo a modro a že to byla nádhera. Když už jsme se blížili ke Skotsku, začalo letadlo postupně klesat a tudíž jsme mohli vidět poprvé moře a už i nějakou tu pevninu. A tak nastalo první velké obdivování Skotska z letadla.

O půl 7 už na nás čekali naši skotští přátelé a odvezli nás do Church Centra (nazvala bych to takovou farou), kde na nás čekali naši ubytovatelé a také pořádná večeře. Zde jsme byli hned ze startu obdařeni krásnými suvenýry, kterých si nesmírně cením. :) No a pak už jsme všichni šli na kutě .. :)


Jak krásné uvítání!! :)


Focení hned po příjezdu do Church Centra


















FOTO naleznete: ZDE

Komentáře

Oblíbené příspěvky