Nouzový stav

Čtvrtek 12. 3. 2020

Teprve druhý den doma. Venku je krásně, a když se vzbudíte s pocitem, že jste dnes měli psát důležitý test a nakonec ho nepíšete, tak začínáte mít obavy z toho, jestli si ho vůbec ještě napíšete.. 



Nicméně rozhodli jsme se s taťkou jet na oběd, po dlouhé době do naší oblíbené restaurace Valášek na Vsetíně (btw dělají tam dobré pivo - Zbořená ovca). Po obědě jsme se vydali na takový větší nákup, s ničím jsme to nepřeháněli - kupovali jsme vše v pohodě, dokonce nám jeden pán pomohl s výběrem toaletního papíru ve slevě. Dále jsme pokračovali už jen do Sportisima, abych si konečně vybrala boty na jaro - mezitím v rádiu ohlásili, že zachvíli ve zprávách ohlásí rozhodnutí vlády. 

Když už jsme se přibližovali k pokladně, najednou jsme se zastavili a zaposlouchali se: ,, Vláda vyhlásila nouzový stav na 30 dnů. Dále zakazuje konání všech akcí do 10 osob, ..." a tak dál. V ten moment mi bylo fakt špatně. Začali jsme s taťkou myslet na to, jak to jako uděláme s bohoslužbama, a celkově s konáním ostatních aktivit v kostele. 

Konečně po nákupech doma. Pustíme si zprávy a sledujeme další jednání, zjistíme, že to byl asi nějaký přeřek - že platí konání všech akcí do 30 osob. Najednou při projíždění Facebooku na mě vykoukne příspěvek s videem, kde je záběr na nebe a zem. Na nebi jsou jakési zvláštní obrysy, jakoby hlava Krista, andělé kolem něj. Do toho si to lidé, co jsou na zemi nahrávají a pořád se ozývá jeden a ten samý zvuk - jako zvuk polnice. Brutálně jsem se vyděsila a utíkala to ukázat taťkovi, se slzami v očích a s otázkou, co to má znamenat? Jako příchod Krista a živě? 

Zachvíli jsme přišli na to, že je to jen natočená smyčka, která dokáže pěkně leknout.. Ale je třeba si uvědomit, že příchod Ježíše Krista bude jiný, daleko krásnější a nebudeme se ho bát.  

Pátek 13. 3. 

Je pátek 13. a myslím, že si toho výjimečně nikdo nevšimnul.. Opatření narůstají.. Já píšu na sociální sítě sboru, že se až do odvolání růší jakákoliv setkání. Kromě dnešní mládeže - mimochodem, měli jsme jet na Laser game, ale ten už byl zavřený. 

Na mládeži jsme diskutovali o tom, co a jak bude. Proč to tak je? A jak to všichni vnímáme.. Zároveň si uvědomujeme, že máme teď spoustu času na to, abychom se začali věnovat věcem, na které nemáme normálně čas - čtení, pořádný úklid, čas s Bohem, hraní her, hra na hudební nástroj.. 


Komentáře

Oblíbené příspěvky