Aprílový cyklovýlet.. :)


Mladějovická lípa
 Nejen dnešní den byl stvořen na to, aby člověk něco podniknul.. A proto jsme se s tátou rozhodli pro výlet na kolech a to ze Šternberka, protože okolí Oder už máme docela dost projezděné.

Uničov - radnice

 Ze "Šternu" jsme se vyštrachali kolem 11 hodiny a hned první zastávkou byla Mladějovická lípa, do níž se vleze 14 lidí  a je na světě už 700 let.
   Dále jsme se zastavili v Uničově, kde nám trochu vyhládlo, a tak jsme sesedli z kola hned u první restaurace, kterou jsme viděli.  (restaurace ALDO) Po zasycení velmi chutnou česnekačkou, jsme se pokochali historickými památkami města, dali si zmrzlinku a nasedli opět na kolo.


   No a aby toho nebylo málo, při cestě směrem na Úsov, nás čekal takový první větší masakr kopeček, ale pak následná odměna byla úžasná -  na vrcholu kopce mě čekala keš, na začátku města jsme nakoukli do krásného nádvoří Úsovského zámku a v centru jsme zašli omrknout městskou SYNAGOGU a ŽIDOVSKÝ HŘBITOV.
Židovský hřbitov
Synagoga - Úsov


Úsov - zámek


 Z Úsova jsme jeli už přímo na Mohelnici, ve které jsme hned odbočili cyklostezkou na Moravičany, kde mají na nádraží pěkně vymalovaný podchod. (Doporučuji omrknout!:)) Cestou na Litovel nás potkal velký vichr a co si budeme povídat, jednoduché jet proti němu, to nebylo.. :/ Do toho nás čekal další kopec, který už jsme v podstatě znali z našeho loňského cyklovýletu (Kolín -> Hranice n. M.).
Litovel - gymnázium? :)
   Projeli jsme přes Litovel, dali si v ní menší přestávku na doplnění cukrů a vydali se po cyklostezce, kde všechno kvetlo, až do Střeně. Odtud jsme jeli na Štěpánkovice, kde jsme si museli dát poslední velkou přestávku na pití a jídlo.. No a pak jsme, sice pomalejším tempem - z posledních sil, dojeli zpět do Šternberka, kde jsme nasedli do našeho autíčka a už v pohodlí auto-sedadel, nikoliv cyklo-sedátek, dojeli domů.. :)
   Výlet jsem si užila!! A fakt nevím, jak se mi to zase povedlo, ale už i v dubnu jsem si spálila obličej.. :D Nohy i zadek samozřejmě bolí, ale to se dalo čekat, když to byla naše první větší vyjížďka.. :D :)

Díky za přečtení, Alžbín.. :)
Fotky naleznete: ZDE
Trasa: 
Tak když je ten APRÍL - tady je ta nová mapa.. :D 

Komentáře

Oblíbené příspěvky