Speciální výlet do Opavy :)

muzeum
   Myslela jsem si, že když jsou ty prázdniny, tak se do Opavy nedostanu vůbec, ale opak byl pravdou.. V Opavě jsem přes prázdniny byla opravdu hodně krát. Dneska jsem zde jela po boku Cassic (Kači), která zde ještě nikdy nebyla. Cílem bylo posbírat kešky (Kača lovila i pokémony) a pochodit po památkách. :)

   Ráno jsme vyrazily přímým autobusem do Opavy a pak se procházely sady až jsme došly do informačního centra, kde jsme na chvíli zakotvily. Poptaly jsme se zde na památky, dostaly jsme mapu centra a vydaly jsme se právě do Slezského muzea, kde vám doporučuji si zajít. Expozice byla snad všude, byla o různých tématech, například ve sklepě byly vystaveny zvířata Slezska a byl zde i tunel. :) No, ale nebudu všechno prozrazovat, ať vám alespoň něco zůstane překvapením. :)
 
Kača loví pokémony a kešky :D 
 Po návštěvě muzea jsme začaly hledat kešky nejdříve v centru města, kde jsme pak i zakotvily na oběd v místním nákupním centru. No a pak jsme se vydaly do předměstí Opavy, kde se nachází více kešek. :)

Pan Žalud v parku :D 
   Ulovily jsme docela dost kešek, myslím, že byla Cassic šťastná! :) Prošly jsme se až k mému intru, a chvíli poseděly v parku Zemědělky. :) Pak nastala chvíle vrátit se zpět do centra a začít nakupovat. S nákupy jsem moc úspěšná nebyla, ale co už no.. :/ Nakupování bylo celkem dost časově náročné, takže jsme to nakonec stihli na poslední dobrý spoj. :)

   Výlet byl bomba, dozvěděly jsme se něco nového a zašly jsme na kešky, na které bych si kdoví jestli došla.. :D

mapa historického jádra :) 
Zajímavosti a historie města: zde
Fotky: zde

Díky za pozornost! 
Alžbín:)

Komentáře

Okomentovat

Oblíbené příspěvky