Dovolená v Neapoli | Den 1.

V neděli 20. srpna jsme se společně s holkami vypravily na dovolenou v Neapoli. Cestování bylo v celku nenáročné, vlakem jsme se z Brna dopravily do Vídně a pak už nasedly na letadlo.. Let trval cca 1,5 hodiny a v 8 hodin ráno už jsme přistály v Neapoli. Nečekaně tu bylo už tak brzy ráno vedro..

I když jsme zprvu nevěděly, kam jít na autobus, který nás dopraví blíže k našemu ubytování, po pozorovaní davu a zapnutí GoogleMaps jsme nasedly do Alibusu, kterým jsme se přiblížily k centru. Vysedly jsme tedy poblíž hradu Castel Nuovo a hned hledaly místo, kde posnídáme.
Po pár ujitých metrech, kdy jsme se přibližovaly víc centru, jsme našly skvělou kavárnu, která se nacházela sice hned u cesty, ale zaujalo nás tak moc místní pečivo (konkrétně čokoládové croasanty), že nezbylo nic jiného, než si je dát. A byly fakt úžasné..



Následně jsme procházely postupně město, jednak jsme se chtěly podívat na nádvoří hradu, ale hned před branou nás zastavili a vysvětlili nám, že bychom si musely zakoupit vstupenky, abychom si hrad mohly prohlédnout... Ceny byly poněkud vysoké.. 😅 Takže proto jsme pokračovaly dále a prošly kolem místní Opery, Galerie Umberto až jsme došly ke kostelu San Francesco di Paola, poblíž kterého se nacházelo už naše ubytování.


Jelikož jsme byli u ubytování dříve, rozhodly jsme se ještě projít k pláži, kde stojí i další pevnost Castel dell' Ovo.. Objevily jsme zde dobrou cukrárnu s ještě lepší zmrzlinou a to nás pak natolik zaměstnalo, že jsme se rozhodly jít rovnou na ubytování. A jelikož jsme šly podle map, trochu nás zarazila jedna cesta, kterou jsme měly jít, protože vedla do domu, z dálky člověk neviděl žádný podchod a tak hledal dál, až mu došlo, že musí jet výtahem nahoru, aby se dostal na ulici o úroveň výše... Upřímně, tohle pořád ještě nedokážeme pochopit 😅 .. Je to hodně zajímavé. Aby toho nebylo málo, zrovna ještě vynášeli z kostela rakev a všude visí a jsou nalepeny fotky Maradony...

Na ubytování jsme se nejdřív ale nedokázaly dostat... Až po zavolání a sdělení kódu jsme se do ubytování dostaly, ale ještě zde byla uklízečka, která neuměla mluvit anglicky.. Takže taktně nám přes google překladač naznačila, že si zde máme nechat věci a vypadnout ještě na chviličku ven. 😅 Po návratu z obchodu už byl umělecký dům opravdu jen náš (a je to tu opravdu moc krásné) .. 😁
Po vybalení, nutném sprchování (protože chodit s batohem v 35 °C není rozhodně moc fajn... A některé z nás měly hlášky jako: ,,potí se mi knír" nebo ,,potím se jak vrata od chlíva") jsme se vydaly na pláž, která byla zavřená kvůli natáčení filmu... 😅 Vydaly jsme se proto tedy na improvizovanou pláž ve formě šutrů poblíž hlavní silnice .. 😅 A konečně jsme skočily do vody po celém dni. Ano, teď už bych řekla, že když jsme zde kráčely, bylo zde tak 37°C, né-li víc. Nicméně voda byla skvělá!






Na závěr celého dne jsme si uvařily špagety po taliansku. 😊 Tak zatím.. 😏


Komentáře

Oblíbené příspěvky