V karanténě.. (3) - Skálo, skálo, skáálo...

Dnešní Velikonoční pondělí jsme za deštivého počasí vyjeli autem směrem k Pulčínským a Čertovým skalám. A i když jsme si mysleli, že to spíše otočíme, protože při cestě ke skalám začalo pršet, vyklubala se z toho jen malá přeháňka a my se tak mohli vyškrábat na Čertovy skály.


Čertovy skály
Čertovy skály můžeme vidět hned ze silnice, když vjíždíme ze Vsetína do Lidečka, a je pod nimi i možno zaparkovat. Lidí zde nebylo moc, a k pokoukání to určitě je. Jedná se o pískovcovou skálu, využívanou především horolezci, která je dlouhá 150 m a vysoká 25 m. :)

Pulčínské skály
Odtud jsme dále pokračovali do Pulčína (kousek od Lidečka) k Pulčínským skalám, ke kterým jsme šli zhruba tak kilometr po červené turistické trase, a pak začal trošku hodně náročný výstup na vrchol skal.. Ale zvládli jsme to, a opravdu to zde bylo nádherné a dokonce zde stával i hrad Pulčín.


tak to tu vypadá

připomínka hradu
Nicméně domů jsme se vrátili kolem druhé hodiny, s tím, že už začalo docela dost pršet, tudíž jsme byli rádi, že nám to tak hezky vyšlo.. Cestu k těmto skalám Vám doporučuji, pro děti to sice bude náročnější, ale ty výhledy stojí za to. :)




Komentáře

  1. V tomhle vidím osobně obrovský přínos uzavřených hranic sám pro sebe. Navštívil jsem spoustu míst v České republice, na která bych se asi jindy nevypravil. Jsem ten typ člověka, co jede radši za hranice než aby se plahočil po českých kopečkách. :) Ale když to nešlo, tak mě to stejně táhlo ven. :) Každopádně teď už zase jezdím ven, cestovní pojišťovna mě zásobuje dobrými tipy na cesty. Ale rozhodně to není už tak často, protože stále více zůstáváme v Česku. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky