V karanténě.. (2) & Okolí Vizovic

I přesto, že je u nás stále co navštěvovat a výhledů v Růžďce se jen tak nenabažíte, vyjeli jsme si jedno sobotní odpoledne na výlet k Vizovicím. 

rozhledna Doubrava

Zastavili jsme na parkovišti na rozcestí Pod Doubravou, kde bylo překvapivě dost aut i lidí a již pěšky jsme se vydali směrem k rozhledně Doubrava. 

Samozřejmě, že to byl hrozný krpál a rozhledna ani nebyla otevřená. Nicméně jsme pokračovali v naší túře s nadějí, že se aspoň projdeme přírodou, kde se natáčel seriál Ranč U Zelené sedmy, ale čím jsme postupovali po hřebenu dále, a kochali se výhledy - pořád jsme nic neviděli.. 



Pokračovali jsme dále po modré/zelené turistické značce, ale pak jsme sešli na žlutou a začali se vracet zpět... Jenže to nám nebylo až tak jasné, že to co jsme si vyšli, si pěkně sejdeme a zase vyjdeme, a že ty lokality seriálu prostě neobjevíme.... 


studánka

Ve výsledku to co jsme sešli dolů, jsme museli zase vyšlapat a než jsme se ještě dostali k autu, potkali jsme Chladnou studnu - vodu jsme teda nezkoušeli, ale určitě osvěží (jen prosím, nepijte z těch hrníčků..😉). No, a pak po zdolání opravdu nepříjemných kopců, ale také zároveň po objevení krásných výhledů, jsme se ocitli se západem slunce u auta. Se zjištěním, že lokalita seriálu byla úplně na druhou stranu, než kterou jsme se vydali - tak snad příště! :) 

Tuto asi 9 km procházku velmi doporučuji, už jen kvůli těm výhledům!



A tady pár Mechechuláků.. :)



Mapa: 

 Účel provětrání hlavy a protažení se byl splněn! Běžte i vy! ;)
Mějte se, 
Alžbín:)





Komentáře

Oblíbené příspěvky